Båtfører på nett

Båtfører på nett Tekst fra artikkel:

Nesoddgutter vil hjelpe norske båteiere


Tryggferdsel.no har utviklet et perfekt undervisningsopplegg for den obligatoriske båtførerprøven.

Ideen til det nye konseptet ble unnfanget for drøyt to år siden, forteller Atle Petersen og Even Hjertvik.

De to Blylagguttene var allerede i god gang med webdesign, men så at det lå et potensial i en ny type nettkurs da tiltaket om obligatorisk båteførerprøve ble innført. Og siden de var veldrevne internettbrukere satset de på cyberspace.

Brukervennlig
Det eksisterte allerde et par nettkurs da de satte igang. Men dette var svært primitive utgaver. – Derfor tok vi kontakt med en italiensk designer for å gjøre dette til et mest mulig profesjonelt nettkurs. Vi ville ha det brukervennlig og med god animasjon. Det synes jeg vi har fått til, sier Even Hjertvik, og viser stolt fram hvordan man kan lære å lage en pålestikk etter animasjonsmetoden.

Hvor som helst
Nå har de startet arbeidet med å gjøre dette kjent, og har allerede knyttet til seg flere kursdeltakere. Det at båtførerprøven har blitt obligatorisk, krever også langt flere undervisningsplasser enn tidligere. – Det er mange fordeler ved å benytte seg av denne typen kurs. Mange vil ikke, eller har ikke tid til å gå til klasseromsundervisning. Andre bor slik til at de ikke har mulighet til å reise lange veier for å gå på kurs. Dessuten er vi rimeligst i landet enten det er snakk om klasserom eller nett, forteller Petersen.

Snart kontroller
Vi begynner også å nærme oss tiden da politiet kommer til å iverksette kontroller på sjøen. Så langt har de ligget litt lavt i vannet. Men nå har det gått såpass lang tid siden kravet om obligatorisk kurs ble innført, sier Petersen.

Ikke netteksamen
Selve kurset er lagt opp i moduler med kontrollspørsmål etter hver modul. – Men eksamen kan man foreløpig ikke ta på nettet. Da må man melde seg opp, informerer Hjertvik.