Båtførerprøven enklere med animasjon og design

Vårt mål har hele tiden vært å lage det beste kurset for de som skal ta båtførerprøven.
For å få til dette har vår målsetting vært å bruke mye tid og ressurser på å lage forklarende animasjoner og fine bilder.
Ved benyttelse av animasjoner og gode tegninger, blir nettkurset enklere forståelig for å lære pensum du må kunne til båtførerprøven.

Animasjon til båtførerprøven

Vi kom etter hvert i kontakt med en meget dyktig designer, som har bistått oss i arbeidet med våre animasjoner.
Disse er vi stolte av å kunne presentere for deg, både her på nettsiden og selvfølgelig også inne i hovedkurset her på Tryggferdsel.
Nedenfor finner du en liten oversikt over noen av animasjonene fra kurset og litt av tanken bak dem.
Vi har ikke tatt med oss alle våre animasjoner her på denne siden, men i kurset er alle presentert.

Fyrlykt med fyrkarakterer

Fyrlykter og deres kjennetegn er en del av pensum til båtførerprøven. Ved å forklare fyrlys i kurset er det mye enklere å forstå de forskjellige fyrkarakterene ved å vise dette sammen med animasjon.
Fyret vi har brukt i animasjonen er fyret på Fedje i Hordaland kommune. Bildet ble tatt en fin høstdag.

Litt informasjon om Hellisøy fyr:
I 1855 ble Hellisøy fyr sørvest på Fedje tent for første gang. I 1992 ble fyret automatisert og i år 2000 ble fyret fredet. Hellisøy fyr var det andre støpejernstårnet som ble bygget i Norge. Teknikken med å bygge fyr i støpejern ble hentet fra Storbritannia. Totalt bygget fyrvesenet 34 tårn av denne typen i Norge. Innvendig har fyret mursteinsforing. I tillegg til fyrtjenesten gjorde de tilsatte på fyret daglige metrologiske observasjoner frem til automatiseringen i 1992.
Kilde og mer info: VisitNordHordaland

Animasjonen vi har laget viser på en fin måte hvordan et fyr sender ut lys i de forskjellige fyrkarakterene.

Fyrlykt

(Trykk på bildet for å se animasjon)

Nyttige knuter og stikk

Pensum til båtførerprøven omfatter også sjømannskap. Den beste kunnskapen om sjømannskap får du etter erfaring på sjøen, men noe må du lese seg til for å lære det grunnleggende.
Knuter til fortøyning er viktig og kan være vanskelig å forklare med rene ord. Derfor var animasjon perfekt å benytte seg av her. Ved en research var vår mening at det fantes ganske dårlige tegninger av knuter tilgjengelig. Vi fant derfor ut at vi ønsket å ta dette til nye høyder. Animasjonen måtte vise tydelig hvordan knuten ble laget. Og resultatet ble veldig spennende og interaktivt. Tilbakemeldingene vi har fått på disse animasjonene har vært uten unntak svært positive.
Nedenfor viser vi deg animasjonen av pålestikket. I kurset du vil også få presentert animasjoner av de mest kjente knutene. Du kan se flere knuter og stikk her.

palestikk


(Trykk på bildet for å se animasjon)

Lanterneføring - Små og store fartøy

Alle båter som ferdes på sjøen i mørke skal ha lys slik at de er synlige for andre sjøfarende. Disse lysene kalle vi lanterner. Denne kunnskapen må sitte inne for de som skal ta båtførerprøven.
Reglene om lanterneføring på sjøen skal følges fra solnedgang til soloppgang og i all slags vær.
Om det er tåke eller annen nedsatt sikt, skal også lanterner være tent på dagtid.
Båter har forskjellige lanterner ut fra størrelse, funksjoner og bruk. I nettkurset vil du lære hvordan lanterner plasseres på de forskjellige fartøyene.
Vi har benyttet vanlige bilder som visuelt forklarer, i tillegg til visuelle animasjoner for å vise lanterneføringen til disse fartøyene.

motorbat

(Trykk på bildet for å se animasjon)

Staker og merker - Pensum til båtførerprøven

Vi loser deg gjennom en visuell presentasjon av både faste og flytende sjømerker du finner til sjøs. Også her har vi laget interaktive animasjoner som gir hele opplevelsen et mer levende preg. Du finner animasjoner av lateralmerker og kardinalmerker sammen med visuelle bilder av hvordan de vises på kartet. Et flott kapittel som er lettfattelig å forstå ut fra forklaringen og den visuelle opplevelsen.

jernstang

(Trykk på bildet for å se animasjon)

Navigasjon og kartlesing

Navigasjon er et av kapitlene du må bruke mest tid på. Vårt mål har vært å forklare navigering nøye, med dertil egnede animasjoner og bilder. Det kreves litt innsikt for å kunne navigere korrekt på sjøen, og vi har brukt forskjellige animasjoner for å vise mer tydelig hva vi forklarer i teksten. Sammen med regneeksempler mener vi at kapittelet forklarer på en god måte de forskjellige elementene innenfor navigasjon.
Her er eksempel på avlesing av posisjon hvis du vet hvor du befinner seg på kartet.

finne

(Trykk på bildet for å se animasjon)

Trykk på animasjonene under for flere eksempler

Skrog   Staker og merker   Vikeplikt   Navigasjon


Visuelle bilder og animasjoner - Bedre forståelse

Visuelle bilder og animasjoner

Utover animasjoner har vi også lagt stor vekt på forklarende bilder for å visualisere budskapet vi vil ha frem.
Her kan du se utdrag fra kapitlene i båtførerkurset og hvordan de er presentert.

Gratis spørsmål til båtførerprøven - Eksamen

Ville du bestått eksamen med kunnskapen du har i dag? Her finner du gratis eksempler på spørsmål til båtførerprøven som du kan teste deg på.
Pr. i dag må du ha 80% riktig ved besvarelsen. På eksamen får du 50 spørsmål og 40 av disse må være riktige. Trykk på knappen under får å se om du består båtførerprøven.

Til eksamensoppgaver

 

Best i test - billigst - mest for pengene ?

Det finnes mange aktører ute på nettet. Og du som kunde kan nyte godt av dette. Du kan velge blant priser og forskjellige varianter av nettkurs.
Kurset vi har laget her hos oss er basert på at vi skulle være like gode som de andre og ha så mye visuelle animasjoner som mulig.
Du får derfor begge deler hos oss.
Vi har laget en sammenligning av kurs på nett (nettkurs) til båtførerprøven. Du kan se hvilket nettkurs som passer for deg.