Sammenligning av kurs til båtførerprøven

Når du skal ta båtførerprøven, hvilket båtførerkurs velger du? Det er flere kriterier som kan påvirke hvilket valg du tar i forhold til båtførerkurset du tilslutt velger å kjøpe. Vi foretok en liten undersøkelse, hvor vi spurte en gruppe potensielle kunder om hva de ville ha sett etter før de tok et slikt valg.
Vi kom frem til at nedenstående punkter er viktige elementer vedrørende hva beslutningen blir.Et godt valg - God informasjon

Det viktigste er at tilbyderen gir deg god og fyldig informasjon om hva produktet inneholder. Desto mer informasjon du får om båtførerkurset som tilbys, jo enklere blir det for deg å ta et valg.
Her på tryggferdsel kan du gå se gjennom en demonstrasjon av kurset vi har. Du kan også ta testspørsmål for å teste litt av kunnskapen din. Ved å gå gjennom disse to demoene får du et innblikk i hvordan vi har lagt opp kurset vi tilbyr.
Du kan også se eksempler og få informasjon om nettkurset vårt på denne oversiktssiden vi har laget.. Ut fra dette kan valget bli enklere for deg å kjøpe nettkurset hos Tryggferdsel.
 

Nettbasert kurs vs Ordinære kurs

Vi har laget et nettbasert og interaktivt kurs som gjør at du kan sitte hjemme hos deg selv mens du leser teorien til båtførerprøven.
Kurset bygger på alle punktene som er utarbeidet av sjøfartsdirektoratet, om hva som kreves for å gå opp til eksamen å ta båtførerprøven.
Det å kunne ta kurset hjemme i sin egen stue frister mange, istedet for å sitte i et kursrom på kveldstid. Mange har rett og slett ikke tid til å reise bort for å delta på et slikt klasseromskurs.
Da er et nettkurs noe for deg. Et nettkurs om vårt er interaktivt og viser enkelt og skjematisk pensumet du skal kunne.
 

Pris på båtførerkurs til båtførerprøven

prissammenligning av båtførerkursDe fleste sier pris er det viktigste for sitt valg. Prisen varierer på de tilgjengelige nettkursene som er på markedet idag. At pris står i sammenheng med kvalitet er en sannhet med modifikasjoner. Noen kurs er kanskje blitt litt "gammeldagse" og kan virke litt trauste å komme igjennom. Denne påstanden er vår subjektive mening etter å ha sett gjennom eksempler og demonstrasjoner på andre nettkurs enn vårt eget.
Dog skal det nevnes at det er tatt flere tester ala "Best i test" på nettkursene og generelt sett så kommer de aller fleste godt ut.
Vi håper kurset på Tryggferdsel kan komme med i neste test for å måle "krefter" med de andre nettkursene på markedet. Vårt fokus har vært å fremstille pensumet visuelt, enkelt og billedlig sammen med god forklarende tekst. Ved å ta i bruk flotte animasjoner og bilder mener vi at kurset vårt absolutt er på høyde med de beste kursene på markedet - om ikke bedre.

Det å sammenligne prisene opp mot hverandre kan være litt vanskelig. Årsaken til dette er at kursene kan ha litt forskjellig innhold, ekstra ting man får med eller andre goder. De viktigste elementene finner du i tabellen nedenunder.

Hvilke 
kriterier velger du kurs ut fra?

Kurs godkjent av Det Norske Veritas

Kursene på markedet er forskjellige. Vi i Tryggferdsel.no ville gjøre det lille ekstra utover det å bruke kompetente personer til kurset, ved og også få et uavhengig organ til å verifisere vårt kurs.
Det Norske Veritas foretår slike kvalitetssjekk.
Vårt kurs ble godkjent av Det Norske Veritas. Du kan lese mer om vår sertifisering her.

Sjøfartsdirektoratet / Retningslinjer / Ekstra

Alle nettkurs tar utgangspunkt i pensumet som er fastsatt av Sjøfartsdirektoratet. De har laget en pensumliste med hva du må kunne for å kunne ta båtførerprøven og denne listen har også vi på Tryggferdsel tatt utgangspunkt i.
Pensumet som Sjøfartsdirektoratet har satt opp, er det du lærer i alle de forskjellige nettkursene på markedet. Uten å kunne kontrollsjekke dette, så opplyser de om dette på sine respektive nettsider.På det grunnlaget vil vi anta at det faglige innholdet er gjennomgående god uansett hvilket nettkurs du velger.
Nedenfor finner du en enkel skjematisk beskrivelse av hva pensumet inneholder.


Sjøfartsdirektoratet

Sjøfartsdirektoratet har utarbeidet
pensumplan for båtførerprøven

Pensum til båtførerprøven består av tre hovedelementer:

Sjømannskap m.v.

Lover og regler

Navigasjon og
kartlesing


Disse kapitlene er igjen delt opp i underpunkter som kurset skal belyse. Her kan du lese hele pensumet fra Sjøfartsdirektoratet.
 

Trygghet

Vi har drevet med nettbutikker siden 2004. Både med drift av andres butikker, samt opprettelse av nye for oss selv. For å ha en nettbutikk med kortbetaling må du bli godkjent av autoriserte kortinnløsere som Visa og MasterCard.
Websalg er et serøst firma som nå har mange nettbutikker i vår portefølje og flere prosjekter er under utvikling. Vi er svært stolte av å lansere båtførerprøven i vår portefølje. Her har vi holdt på i lang tid for å kunne presentere et gjennomarbeidet nettkurs til våre kunder. Animasjoner, bilder og visuell presentasjon har vært hovedfokus, sammen med en god forklarende tekst.
Båtførerkurset på Tryggferdsel er kvalitetssikret av erfarne båtfolk i forskjellig alder og med erfaring fra normalt familiebåtliv, båtrace, seiling og en statslos som er utdannet sjøkaptein. Tilbakemeldingene har vært veldig gode og rettelser fra disse gjennomgangene er selvsagt utbedret fra vår side. Dette har gitt oss tryggheten om at vi leverer et gjennomarbeidet kurs, med innhold som er i samsvar med Sjøfartsdirektoratets retningslinjer. Og dette er jo selvsagt da en trygghet for deg som kunde også.
Under kontakt oss ser du vår firmainformasjon.

 

Innhold utover pensum til båtførerprøven

Utover pensum finnes det også mye ekstra materiale som kan være nyttig å vite om hvis du skal ferdes på sjøen.
Det er viktig å finne en balansegang her. Vi hadde lyst til å skrive masse mer under prosessen når vi laget dette kurset, men måtte sette en grense med hvor mye ekstra vi skulle ha fokus på. Vi har derfor prioritert denne grensen nøye slik at du får et konsist og lett forståelig kurs uten for mye ekstra som kan være forstyrrende i forhold til eksamensspørsmål.
Vi har dog planer om ekstra materiale i neste versjon som lanseres på Tryggferdsel. Disse kapitlene og informasjonssidene i kurset vil vi merke, slik at du er klar over at informasjonen ikke er pensum men kun "nice to have". Eventuelle oppgraderinger av kursinnhold vil det bli informert om på ditt medlemsområde.